Devetugodinu za redom atraktivna izložba projekta „Prijatelji mora“ obilazi trgove i rive hrvatskoga Jadrana. Tijekom ljeta 2018. godine u 13 hrvatskih destinacija izložbu će vidjeti preko milijun posjetitelja.

„Prijatelji mora „ ove godine pod nazivom: „Kao nekad“ gostuje na rivi u Biogradu na Moru od 13. do 20. srpnja 2018.

IZLOŽBA 2018. “ Kao nekad “

Izložba iz ciklusa „Prijatelji mora“ 2018. godine na 60 velikih formata predstavlja niz crno- bijelih zapisa nastalih na hrvatskom Jadranu posljednjih godina.
Posebnost izloženih vizuala je u tome što su autori koristili estetiku zlatnog doba fine art fotografije u nastojanju da na suz ritam mirnog i pitomogo kruženja vrate u emotivni balans.

Geometrijska čistoća kompozicije vrlo često duguje zlatnom rezu, odnosno klasičnom odnosu prema objektu fotografiranja. Humanizam izloženih fotografija utemeljen je na nostalgiji za vremenima u kojima su ljudi ovisili jedni o drugima, bili emocionalno usklađeni i povezani.
U brzotrčećem digitalnom dobu u kojem živimo ova je vizualna šetnja samo još jedan poziv gledatelju s jasnom porukom : “Uspori humano ”
Radove je selektirao stručni tim festivala „Rovinj-Photodays“.
Izlažu autori : Stanko Abadžić, Max Juhasz , dvojac Mario Romulić i Dražen Stojčić,

O projektu „Prijatelji mora”

Riječka udruga Livingstone i tvrtka Astoria, osmislili su 2009. godine nacionalnukulturološko -
turističku kampanju „Prijatelji mora“. Cilj je svake godine izložbama fotografija velikih formata na
otvorenom, u 13
hrvatskih gradova tijekomljetnih mjeseci
Devetu godinu za redom atraktivna izložba projekta „Prijatelji mora“ obilazi trgove i rive hrvatskoga Jadrana. Tijekom ljeta 2018. godine u 13dnost promicanja života na Jadranu. Nakon trilogija s temama podmorja, površine mora i mediteranskih eseja, povijesnih serijala s početka stoljeća , te 50-ih i 60 tih, deveta godina donosi svojevrsni omaž zlatnom dobu fine art fotografije ali s motivima današnjeg Jadrana.

U suradnji s turističkim zajednicama gradova izložbu ugošćuju : Rovinj , Pula , Mali Lošinj, Baška, Krk, Njivice, Zadar, Biograd na moru, Šibenik, Split, Malinska, Rijeka i Zagreb .


Ispis   E-mail